De Laat Kachels en Haarden --- trendstoreonline.nl | Wil Hermans Assurantiën: 0497-643399 www.hermansassurantien.nl | Admi Assist Reusel 06-23030015 | *** Van der Heijden: Allround Service Reusel *** | Cafe zaal De Koster ffffffffff Kosteren | Mooi groen snijbloemen | Riko Houthuijzen, Mental Coaching 06-29210527 | Pantex Holland BV | J. v.d. Ven Elektrotechniek Bladel | Handelsonderneming Adriaans

PK nieuws

FRANS BLAKERS gewestelijk kampioen, op naar Nederlands kampioenschap. SUCCES FRANS

Nadat hij in Bladel al beslag wist te leggen op de districtstitel hoofdklasse driebanden (0.750-1.000) heeft Frans Blankers (bv de Vrachtkar) ook een succesvolle greep naar de gewestelijke titel gedaan. In cafe de Mixx in Geldrop, waar deze gewestelijke finale hoofdklasse driebanden werd gespeeld, stonden er uiteindelijk drie spelers, die uitkomen in district Kempenland, op het podium.

In de eerste ronde gaf Frans Blankers meteen zijn visitekaartje af. In slechts 29 beurten klopte hij Ludy Keuten met 40-23. Hierna ging ook nog Cor de Ree in 45 beurten aan de zegekar. Onze tweede afgevaardigde, Christiaan Steenbakkers van de Karper '83 uit Mierlo Hout, maakte vrijdagavond ook geen fout. Steenbakkers moest het dan met mindere moyennes doen dan Blankers, maar na winst in de openingsronde tegen Cor van Ree, mocht de 40-19 overwinning op Noud van Haaren er toch ook zijn. Steenbakkers gebruikte hier maar 35 beurten voor. Oud-Bladelnaar Wilfrie Vermeer, woonachtig in Deurne en uitkomend voor bv de Peel uit die plaats, bleef ook goed meedoen. Vermeer mocht zich door winst op Noud van Haaren en Cor Heespelink, na de eerste dag dan ook gedeeld koploper noemen.
Op zaterdag gingen de drie koplopers in de derde en vierde ronde gewoon verder met winnen. Blankers klopte van Haaren en Heespelink, Vermeer was te sterk voor Titselaar en de Ree en Steenbakkers had weinig te duchten van dezelfde Titselaar en Heespelink. In de vijfde ronde troffen Vermeer en Steenbakkers elkaar. Vermeer, die in onze teamcompetitie samen met vader Ad uitkomt voor Ambiani, wees de Helmonder met 40-27 in 40 beurten terug. Blankers had dit allemaal kunnen aanschouwen en maakte zelf ook geen fout tegen John Titselaar van bv de Oase uit Sittard: 40-35.
Op zondag wist Blankers dus wat hem te doen stond. Hij diende eerst af te rekenen met Christiaan Steenbakkers en daarna mocht hij nog eens de zware confrontatie aan met Wilfrie Vermeer. De zware opgave bleek achteraf toch een stukje makkelijker te gaan dan verwacht. Steenbakkers werd na 39 beurten opzij gezet met 40-32 en ook in de finalepartij was Blankers heer en meester. Vermeer, die in de zesde ronde overigens nog won van Ludy Keuten, kon het Blankers geen moment moeilijk maken. Na de 40-27 eindstand kon Blankers het kampioenschap gaan vieren. Wilfrie Vermeer werd tweede en Christiaan Steenbakkers kreeg het brons na een 40-24 overwinning (30 brt) op Ludy Keuten.
Bijzondere toernooicijfers: hoogste eindmoyenne (0,989), hoogste serie (11) en hoogste partijmoyenne (1,379) kwamen allemaal op naam van Frans Blankers.

Frans Blankers zal van 24 t/m 26 februari deelnemen aan het NK hoofdklasse driebanden klein in cafe 't Ankertje te Andijk, Noord-Holland.

Top 3 gewest Hoofdklasse driebanden 2012

Vlnr: Christiaan Steenbakkers, Wilfrie Vermeer en kampioen Frans Blankers

Jarigen

13 sep Ton Beijer de
26 sep Anneke Klink